Звук и светлина - орган на Националната асоциация на сляпо-глухите в България
Търсене   
Начало
Екип
Броеве за 2021 г.
Архив
Кулинарни рецепти
Козметика
Контакт с нас
линк към сайта на НАСГБ

 

 

 

 

 

  Силуети  
 

33 ПРИЧИНИ ЗА ЕДНА НЕОСЪЩЕСТВЕНА ВРЪЗКА
(с продължение)

       Той ти се е обадил и те е поканил на среща. Прекарали сте прекрасна вечер в кафенето. Разговаряли сте приятно, не сте спестявали комплиментите. Той недвусмислено ти е намеквал за продължаване на отношенията. Ти си очаквала да ти се обади. Той обаче не е позвънил. Нито на следващия ден, нито след седмица, никога повече. Сигурно всяка жена е преживявала поне една нереализирана връзка. И сигурно всяка се е замисляла поне веднъж, защо се е случило така. Може би поради една от следните 33 причини:

 1. Просто почивка. Има такава категория мъже, за които да се срещнат с жена е приятен начин да прекарат свободното си време. Те не разчитат на сериозни отношения и изобщо не разчитат на нищо, освен на ненатоварващ разговор и лек флирт. Ако заедно с това се стигне и до леглото – добре, но ако не – не се обиждат. Такива хора прекрасно знаят къде са тръгнали и какво могат да получат в перспектива, а те канят на среща, просто за да си починат в твоето общество. Да се обиждате на такъв човек не си струва – той ти е дал всичко, което е имал намерение да ти даде. А това, че не ти е казал, че продължение няма да има, ами представи си колко глупаво би изглеждало това, ако ти го беше казал.
 2. Различни скорости. Може би твоята баба ти е казвала, че първата среща трябва да завърши с целуване на ръка, втората – с леко докосване до бузата, на третата можеш да го запознаеш с майка си, а сексът е възможен едва след сватбата. Да, но той мисли по друг начин. И ако мъжът след вечерята те пита делово: "При мен или при теб?", а ти изскачаш от колата почти в движение, няма нищо чудно, че всичко ще свърши до тук. Тук не става дума за морал или обвинения в безнравственост, а за това, че Вашите скорости не съвпадат. Ако това е така, не е необходимо да надскачаш себе си и още първата среща да свърши в леглото. Ако обаче принципно за теб е без значение бързо или бавно, стига човекът да е добър, просто контролирай ситуацията. Ако обаче той е нерешителен, ако в очите му се чете съмнение, не прави първата крачка сама или изиграй нещата така, че той да помисли, че инициативата е негова.
 3. Той се е изплашил. Просто се е изплашил. Мъжете се страхуват от много неща. От силни чувства, отговорност, ангажименти и липсата им, от твоята красота, от евентуалните си конкуренти за теб, от мисълта, че не ти съответства, от своята сексуална несъстоятелност, просто от теб, като супер-жената в живота му! "Това е прекалено силно за мен" – с тези думи много мъже изтриват от паметта на мобилния си телефон жените, които много са им харесали. Ако тази формулировка ти харесва, можеш да я използваш като обяснение за всички свои неосъществени връзки.
 4. Ти си се държала нетактично. Той те е попитал къде искате да отидете, а ти си посочила прекалено скъп ресторант. Ти си попитала с каква кола е дошъл, а той е дошъл с такси. Поинтересувала си се защо се е развел с жена си, а на него му е болно да си спомня за това. Изказала си се нелицеприятно за Ваши общи познати. Разсмяла си се, когато си видяла, че той не може да се справи с клечките в суши-бара. Всяко момиче може да се държи нетактично. Да засегнеш с дума непознат човек е сто пъти по-лесно, отколкото свой познат. Затова бъдете нащрек, контролирай се и по-добре премълчи, а не му бъркай в душата и не натрапвай своето мнение. За първа среща са по-подходящи само неутралните теми.
 5. Твърде много си му разказвала за себе си. И в крайна сметка се наразказа. Я кажи защо му трябваше да знае, че в детството си си боледувала от..., че страшно много се страхуваш от зъболекар, че баба ти се е женила 4 пъти, че твоят шеф е пълно нищожество, че мислиш по въпросите, свързани със СПИН-а и че твоята първа любов те е зарязала още на абитуриентската вечер? Ти спомняш ли си изобщо какво той ти е казал? Освен че след 5 мин. затварят кафенето и е време да си тръгвате?
 6. Ти си мълчала като партизанка. Ето той седи срещу теб – чаровен, секси, шегува се интелигентно, гледа те нежно, обещава много, а ти се объркваш, смущаваш се и не знаеш какво да кажеш. Случва се. Ако това ти се е случило веднъж, не се обвинявай. Ако обаче това е твоето обичайно поведение на първа среща – имаш нужда да поработиш върху своята увереност в себе си и в края на краищата, повярвай, че ако мъжът иска да прекара вечерта именно с теб, значи вече имаш "сто точки" аванс!
 7. Попаднала си на "любител на тестове". Тоест на човек, който отива на среща, само за да провери своята поредна позната дали тя му подхожда точно. По принцип всички ние подлагаме на тест своите нови познати, но мъжете от този тип ще ти задават въпроси от рода на: "какъв цвят тапети в спалнята предпочиташ – червени, зелени или сини?" и "при пожар какво най-напред ще изнесеш от дома си?" Не търси правилните отговори. Такива няма. Той се нуждае от тестовете, за да се убеди за пореден път, че нито една жена не е достойна за такова съкровище като него.
 8. Ти си разчитала прекалено много на продължение. Мъжът по природа е ловец, а не дивеч. Затова като види разположението на силите, предпочита да се отдалечи преди да бъде оплетен, вързан и опитомен. Истината е, че не само пресметливите лъвици могат да издадат своите намерения още на първата среща. Ако този човек ти харесва много и най-вече ако вече имаш известен опит от други неуспешни срещи, много е възможно страхът от неуспех просто да е изписан върху лицето ти. Постарай се да се контролираш и се отнасяй философски към първата среща. Ако не можеш, потърси си психотерапевт.
 9. Ти си навлязла в личното му пространство. За повечето мъже този въпрос е един от приоритетните в отношенията им с жената. Една нищо и никаква фраза: "Ти прекарваш толкова много време по мачове?!!" – вече може да запали червената светлина пред една иначе перспективна връзка. Границите могат да бъдат нарушени и невербално. Например, ако седнеш прекалено близко, ако му шепнеш нещо на ухото, така че той да усеща топлото ти дихание, ако без да питаш, посегнеш към скъпата му запалка или започнеш да ровиш дисковете в колата му. Дреболия, която може да остане и незабелязана, и дори да е приятна при по-близко познанство, в началото обаче може да го напрегне и подплаши. Затова преди да направиш нещо, задай си въпроса – бих ли искала той сега да постъпи по този начин с моите вещи?
 10. Не ти е било интересно с него и той е усетил това. Не всеки човек е способен да се разкрие на първа среща. И се случва симпатичен и умен мъж да процежда през зъби скучни, нищо не значещи фрази, да се вълнува, да се шегува не на място или да се задълбочава, разказвайки с часове за своя бизнес. А ти седиш и откровено се прозяваш. Той и без това се чувства неловко, че не знае как да ти се покаже, а ти дори не се стремиш да скриеш това. Мислиш ли че имаш шанс той да поиска това да се повтори?
 11. 1. Майка му не те е харесала. Той те е завел при нея още на първата среща? Няма нужда от коментари. Приеми, че ти по принцип си нямала шансове!
 12. Ти не му подхождаш на статуса. Има младежи, за които да "свалят" едно момиче с висок статус си е направо спорт. И ако той се е запознал с теб на богаташки купон, назначил ти е среща, а на нея се е опитвал да си изясни каква кола кара баща ти и кой е той, може би си попаднала точно на такъв играч. Повече обяснения май не са нужни.

Е. Шубина
Източник: margaritta.dir.bg

Нагоре
Към Съдържанието на броя

 
Хостингът и домейнът са предоставени с любезното съдейстие на Superhosting.bg