Звук и светлина - орган на Националната асоциация на сляпо-глухите в България
Търсене   
Начало
Екип
Броеве за 2023 г.
Архив
Кулинарни рецепти
Козметика
Контакт с нас
линк към сайта на НАСГБ

 

 

 

 

 

 

Здраве

Екстракт от бреза при цистит и камъни в бъбреците

          България е район, в който бъбречнокаменната болест (уролитиаза) е често срещано заболяване. Статистиката показва, че ако за Европа процентът на страдащите от уролитиаза е 5 процента, то у нас стига до 10 процента, което се обяснява и с приема на вода. Уроинфекциите също често съпътстват ежедневието ни, особено при жените. Профилактиката е от изключителна важност при тези проблеми, като един от най-ефиктивните природни методи е приемът на екстракт от листа на бреза. Екстрактът от брезови листа притежава диуретично, противовъзпалително, антимикробно и урикозурично действие. Дио-Ренал, капсули, 500 мг., е традиционен (български) продукт, в съвременна форма – капсули, което позволява важните и биологично активни вещества в екстракта от брезови листа да бъдат прецизно дозирани. Дио-Ренал спомага за промиване на пикочните пътища, ефективно отстраняване на камъни и камъкообразуващи вещества от организма и спиране развитието на бактерии. Повлиява благоприятно възпалителни заболявания на пикочно-половата система – цистит, уретрит, пиелонефрит. Препаратът има широко установена употреба, с доказани многопосочни благоприятни ефекти върху функционалното състояние на бъбреците, както като полезна част от лечението, така и при продължителна профилактика.
          Дио-Ренал е традиционна хранителна добавка от растителен произход, съдържаща стандартизиран сух екстракт от листа на бреза.
          - Екстрактът от листа на бреза осигурява увеличаване количеството на урината при съответно погълнато количество течност, необходима при лечение.
          - Растителният продукт е традиционен, като ефектът на увеличаване количеството на урината продължава до пречистване и избистряне на уринарния тракт. Дио   -Ренал е мощен регулатор в допълнителните състояния, съпътстващи едно лечение.
          - Екстрактът от листа на бреза повлиява състоянието на уринарния тракт в случай на инфекция. Когато урината е в застой е предпоставка за бактериално заразяване и образуване на камъни. При използване на Дио-Ренал се стимулира отделянето на вода по естествен начин, без да дразни бъбреците и минералния метаболизъм остава в равновесие. Осъществява се промиване на пикочните пътища, ефективно отстраняване на камъни и спиране развитието на бактерии.
          - Екстрактът от бреза се характеризира с ефект на безопасност и призната ефективност. Оказва многопосочни благоприятни ефекти върху функционалното състояние
на пикочно-половата система. По тази причина е много подходящ и когато се налага продължителна профилактика при бъбречно каменна болест, благодарение на отличната поносимост и безопасност.
          Дио-Ренал се предлага в аптеките на достъпна цена.

Звук и светлина


Черната бира предпазва сърцето

          Навремето Джон Фолтс от университета в Медисън, САЩ, преоткри аспирина. Ученият доказа, а по-късно и други специалисти го потвърдиха, че по един аспирин дневно предпазва от инфаркт.
          Така че може да се вярва и на новото му откритие: в черната бира се съдържа вещество, непозволяващо „сгъстяването“ на кръвта и по този начин артериите се предпазват от запушване.
          Същото вещество в светлата бира е в минимални количества. Ако обаче не сте любители на бирата, не се отчайвайте. Въпросното вещество влиза в състава и на черния чай.

Звук и светлина

Нагоре
Към Съдържанието на броя

 
     
Хостингът и домейнът са предоставени с любезното съдейстие на Superhosting.bg