Звук и светлина - орган на Националната асоциация на сляпо-глухите в България
Търсене   
Начало
Екип
Броеве за 2023 г.
Архив
Кулинарни рецепти
Козметика
Контакт с нас
линк към сайта на НАСГБ

 

  Занимателна страничка
 

Логически задачи

          Задача 1
          Червената Шапчица тежи 49 кг. и има 3 ябълки по 0.5 кг. Трябва да мине по мост, който би издържал максимум 50 кг. и нито грам повече и след първото си прекосяване ще рухне. Червената шапчица обаче иска да занесе всички ябълки на баба си. Как ще стане това?
          Задача 2
          Имаме някакъв полупразен бар в Дивия Запад. Влиза един човек, отива при бармана и го моли за чаша вода. Вместо да му даде поръчаното, онзи вади пистолет и стреля в тавана. Посетителят благодари и си тръгва. Защо е станало така?
          Задача 3
          Мъж пътува във влак с жена си. По едно време идва друг мъж, вижда жената и се ядосва жестоко. Вади пистолет и я убива. Пред съда е ясно, че той си е убиецът. Въпреки че съдията е убеден във вината на мъжа, го освобождава – това е и единственото правилно решение.
          Задача 4
          На полицията става известно, че във влака пътува опасен убиец. Съобщават за това по секретен канал по радиостаницята на дежурния полицай, който трябва да се огледа из влака за съмнителни лица. След като е направил огледа и не е открил нищо, той се обръща за съдействие към кондуктора на влака.
          - Моля Ви за съдействие. Във влака пътува опасен престъпник. Помогнете ми да го открием.
          - С удоволствие. Но не знам дали забелязахте, че на тунел “Козница” имаше ремонт на линията, влакът силно намали скорост и убиецът може да е скочил от влака.
          Полицаят извадил пистолет и казал: “Арестувам Ви по подозрение в убийство”.
          Пита се по какво е познал полицаят, че кондуктора е убиеца.


Отговор на криминалната загадка от миналият брой


          Инспектор Стрезов се сетил как става изнасянето на диаманти от лабораторията по книгите, запазени от инж. Пеев в библиотеката. Първите срички от заглавията на книгите образуват думата “Осцилограф”.

На горе
Към Съдържанието на броя

 

Хостингът и домейнът са предоставени с любезното съдейстие на Superhosting.bg