Звук и светлина - орган на Националната асоциация на сляпо-глухите в България
Търсене   
Начало
Екип
Броеве за 2023 г.
Архив
Кулинарни рецепти
Козметика
Контакт с нас
линк към сайта на НАСГБ
o

 

 

 

 

 

  Делници и празници  
 

ПЪРВИ СРЕЩИ В ТО НА НАСГБ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗА НОВАТА 2023 Г.

 

Настоящата 2023 г. за Териториалната организация на сляпо-глухите във Велико Търново стартира успешно с нови надежди и положителни емоции за по-добри дни, провеждайки своите срещи, изпълнени с доза ентусиазъм, настроение и позитивност. Началото бе поставено с първото събиране на членовете, състояло се в края на м. януари, когато всеки имаше възможност с присъствието си да отдели от необходимото време за игри на спортна табла и домино, макар и без състезателен характер. Беше вълнуващо и забавно за всички. След игрите последва и веселата част, в която председателят Валери Николов отправи своите поздрави към членовете от името на Управителния съвет, с пожелания за мирна и ползотворна Нова година.

Месец февруари бе отбелязан под знака на големите празници на виното и любовта - Трифон Зарезан и Св. Валентин. И двата повода бяха почетени с пълно единодушие. Важно е да се каже, че всеки един от поводите има своите поддръжници. Разбира се, Денят на лозаря носи надежди за берекет, плодородие и добра реколта.

Най-женския месец също бе изпълнен със събития. На 25 март членовете отбелязаха настъпващата Първа пролет с нови емоции, като отново бяха на дневен ред поредните игри по спортна табла и домино. Събирането не мина и без рожденик, който имаше повод да почерпи и това е Цецка Станева – съпругата на Димитър Станев. Управителният съвет и членовете й пожелават здраве, много щастие, късмет и слънчево дълголетие.

Нека винаги да има весели поводи за събиране и щастливи моменти в живота на всички! И най-вече здраве, мир и много любов на земята! Амин!

Димитър Димитров


ЕДИН СПЕЦИАЛЕН ДЕН В ТО НА НАСГБ – ВАРНА

На 21 март 2023 г. в ТО на НАСГБ – Варна се проведе празнично тържество, посветено на Международния ден на жената и Първа пролет. За прекрасното настроение се погрижиха чудесните самодейци на организацията, които със своята активност и дейно участие, направиха това мероприятие незабравимо.

Един от най-специалните празници за дамите е 8-ми март - Международният ден на жената. Жена звучи гордо и достойно. Жената е тази , която създава, дарява и закриля живота.

Г-жа Параскевова се обърна към присъстващите дами с думите:

"Съпруга, мила майчица грижовна, как всичко в теб природата събра. Като тебе Българко няма нийде по света. Ти си най-прекрасната, най-трудолюбивата и най-всеотдайната жена. Бъди днес благословена, с любов и нежност наградена, с много радост надарена. Бъди празник най-чудесен, ти вълшебно цвете от стари времена.

Днес жените са на високо интелектуално ниво, заемат служебни длъжности наравно с мъжете. Жени има учители, професори, министри и други длъжности. Жени, Вие сте цветята на пролетта, Вие сте свежестта на букета, Без Вас не идва любовта. Вие сте продължението на света. За Вас ще пеем днес. Бъдете живи и здрави, весели и щастливи, като мартеничките красиви."

Като специален поздрав към представителките на нежния пол бяха изпълнени песните "Жени има много красиви по света" и "Прекланям се пред тебе, майко".

Празничната програма продължи с отбелязване на Първа пролет, ухаеща на младост и красота, идваща с аромата на свежи цветя, изпълващи сърцата ни с радост, с вяра, надежда и пролетни мечти за по-щастливи бъдещи дни.

Бяха изпълнени тематични песни и стихотворения. Проведен бе и конкурс, в който участниците трябваше да се представят със своя любима песен, стихотворение или сентенция. Специално подбрано жури оцени изпълненията по достойнство. Първото място заслужено зае очарователната Дияна Кръстева, второ място – неотразимата Ганка Параскевова и трето място – прекрасната Мария Стефанова.

След атрактивния конкурс се проведе и томбола.

Празничният ден премина отлично, наситен с много музика, песни, танци и приятни емоции. Той ще остане незабравим за нас, членовете на ТО на НАСГБ – Варна!

До нови срещи, драги приятели!

Ганка Параскевова

Нагоре
Към Съдържанието на броя

 
Хостингът и домейнът са предоставени с любезното съдейстие на Superhosting.bg