Звук и светлина - орган на Националната асоциация на сляпо-глухите в България
Търсене   
Начало
Екип
Броеве за 2023 г.
Архив
Кулинарни рецепти
Козметика
Контакт с нас
линк към сайта на НАСГБ

 

 

Приоритети

 

ОБРЪЩЕНИЕ ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАСГБ ПО СЛУЧАЙ ВЕЛИКДЕН

Уважаеми читатели на сп. "Звук и светлина,

На най-светлия християнски празник – Възкресение Христово, Ви поднасям най-искрените си благопожелания за здраве, щастие и благополучие, за радост и обич, които да огреят вашите сърца и домове.

Нека светлината на Христовото Воскресение озари живота Ви! Нека има Мир и Любов в сърцата ви!

Пожелавам Ви да не губите надеждата, искрата и вярата, които ни правят по-човечни, състрадателни и добри хора.

Светли и мирни великденски празници!

Величка Драганова
Председател на НАСГБ

ПОЗДРАВ ЗА ВЕЛИКДЕН ОТ РЕДАКЦИЯТА

Редакцията на сп. "Звук и светлина" Ви поздравява с настъпването на Великден и отправя към Вас и към близките Ви най-сърдечни пожелания за здраве, мъдрост и благоденствие!.

Нека в тези най-светли за всички християни дни се върнем отново към смисъла на Възкресението, към истински важното в живота – вярата, любовта и разбирателството помежду ни.

Нека в тази Светла седмица отворим сърцата си за страдащите, за обезверените, за търсещите утеха. Нека споделим трапезата си с гладните, любовта си – с изгубилите надежда, а вярата си – с онези, които са останали без упование.

Пожелаваме на всички светъл празник!

В УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА НАСГБ

Във времето от 21 октомври 2020 г. до 31 март 2021 г., по имейл, са се провели няколко неприсъствени заседания на Управителния съвет (УС) на НАСГБ. За съжаление, усложнената обстановка в страната, не позволява присъствените събирания и мероприятия, както и провеждане на присъствени заседания на УС. Този факт, обаче не попречи да се обсъждат своевременно, текущи въпроси и вземане на решения по тях. В основата на всяко заседание е разбор на свършеното и набелязване на нови приоритетни задачи, които не търпят отлагане, като например: утвърждаване на нови членове. Все пак организационната дейност на УС на НАСГБ продължава да следва предварително планираните задачи.

Управителният съвет на НАСГБ фокусира вниманието си в придобиване на лицензи, които да осигурят законосъобразността и целесъобразността при предоставяне на социални услуги, съобразявайки се с новите законови разпоредби включени в Закона за хората с увреждания и закона за социалните услуги. Приоритетна задача по план е подновяване на националното представителство на сдружение "Национална асоциация на сляпо-глухите в България. Както повеляват правилата документите за подновяване признаването на сдружение "Национална асоциация на сляпо-глухите в България" за представителна организация на национално равнище в Националния съвет на и за хората с увреждания, се подават 3 (три)месеца преди изтичане на предходното решение на МС т.е. 3 месеца преди 5 юни 2021 г.

До 15 април 2021 г. трябва да са готови списъците и графиците за организираното летуване на членовете по места.

Не на последно място, съобразявайки се с пандемичната обстановка в страната, трябва да се определи графика за провеждане на ТОС и ОС на НАСГБ.

Величка Драганова
Председател на НАСГБ

Нагоре
Към Съдържанието на броя

 
Хостингът и домейнът са предоставени с любезното съдейстие на Superhosting.bg