Звук и светлина - орган на Националната асоциация на сляпо-глухите в България
Търсене   
Начало
Екип
Броеве за 2023 г.
Архив
Кулинарни рецепти
Козметика
Контакт с нас
линк към сайта на НАСГБ
o

 

 

 

 

 

  Делници и празници  
 

БАБИНДЕН В ТО НА НАСГБ – ВАРНА

Бабинден е български празник, отбелязван на 8 януари (или на 21 януари по стар стил) в чест на бабата акушерка в селото. И тази година, ТО на НАСГБ – Варна не пропусна да отпразнува този бележит ден.
      Председателят Станчо Добрев поздрави присъстващите с "Добре дошли" и им пожела приятно изкарване, след което даде думата на Ганка Параскевова.
      Г-жа Параскевова също поздрави уважилите празника и разказа, че Бабин ден е празник, посветен на бабите. Тези почитани и уважавани жени, които в миналото са помагали при раждане, при появата на нов живот. Припомни, че са правили това безвъзмездно, като са получавали само кърпа и сапун.
      Тържеството продължи със специално подготвена програма. Г-жа Параскевова пожела на всички здраве, живот, радост, веселие и да помагат при отглеждането на внуците.
      Първата песен в празничната програма бе "Събрали са се бабите". След бурните ръкопляскания, се изпяха песните "Бай Стефан на старите времена", "Заспала баба", "Аз не искам злато и пари" и "Години минаха".
      След изпяването и на последната песен от програмата се премина към следващата част от нея, а именно – хумористичната сцена "На нивата". Когато смехът около сценката стихна и страстите се успокоиха, всички баби бяха изненадани със скромен подарък – носни кърпи и сапунче.
      След изчерпването на празничната програма, Станчо Добрев и Ганка Параскевова закриха тържеството, като благодариха на всички, уважили празника и им пожелаха много здраве и щастие.
      

Ганка Параскевова

Нагоре
Към Съдържанието на броя

 
Хостингът и домейнът са предоставени с любезното съдейстие на Superhosting.bg