Звук и светлина - орган на Националната асоциация на сляпо-глухите в България
Търсене   
Начало
Екип
Броеве за 2022 г.
Архив
Кулинарни рецепти
Козметика
Контакт с нас
линк към сайта на НАСГБ
o

 

 

 

 

 

  Делници и празници  
 

КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНО ТЪРЖЕСТВО В ТО-ВАРНА

На 13 декември 2019 г. Членовете на НАСГБ - Варна отпразнуваха Коледа и Нова година. Председателят Стоян Минчев приветства всички присъстващи с "Добре дошли" на празненството и пожела приятно изкарване на празника, след което даде думата на Ганка Параскевова, която подготви за този ден подходяща тематична програма. Тя откри тържеството с кратко въведение за Коледа и Нова година: "Уважаеми колеги и приятели,

Наближава Коледа и Нова година. Коледа е най-светлият християнски празник, празнуван в цял свят. Той винаги изглежда толкова приказен, вълшебен и точно по Коледа стават чудеса - стига да ги поискаме, да ги пожелаем и да повярваме, че наистина съществуват. Вярата е тази, която крепи живота ни, вярата в доброто, в красивото, в митичното, а към митичното спада и онзи белобрад старец, който по Коледа се появява, за да внесе празнична обстановка в домовете ни. А ние продължаваме да вярваме, че някъде далече съществува Дядо Коледа.

Скъпи приятели,

Измина и тази година, година на труд, постижения, стремежи и успехи. Дано новата година донесе повече спокойствие, по-високи доходи и повече радост на хората."

Празничната програма се откри с песента "Коледо, Коледо", в изпълнение на Ганка Параскевова и Станчо Добрев. След това тържеството продължи с още една коледна песен, в изпълнение на Дияна Кръстева. За новата година пък, Ганка Параскевова и Станчо Добрев изпяха песента "Елхови лес", след което се изпълни тематична сценка "Срещата на Старата с Новата година". Старата година посрещна по-младата си сестра, поздрави я с "Добре дошла" и й пожела по време на нейното управление да има мир, благоденствие, радост и щастие за всички хора. А Новата година се обърна към всички присъстващи и им пожела здраве, дълголетие, любов и много позитивни емоции.

След сценката, празникът продължи с още песни и музикални поздрави към Ръководството на ТО на НАСГБ - Варна, ССБ и към всички присъстващи членове.

Накрая се проведе и коледно-новогодишна викторина. Отговорилите правилно на зададените въпроси, получиха прекрасни награди.

Празничният ден продължи с музика, песни, танци и много веселие.

Благодарим на г-н председателя, че прояви разбиране и толерантност към тези, които са организирали всички празнични мероприятия преди. По този начин той оказва съдействие на организацията за нейния по-нататъшен напредък и постигане на бъдещи успехи.

 Ганка Параскевова

 

НА КОЛЕДА В ТО - ГАБРОВО

Едни от най-хубавите и очаквани празници са Коледа и Нова година. Цяла година мечтаем за тези дни, в които семейството се събира около празничната трапеза, отрупана с традиционни ястия и всички се веселим заедно. Отбелязването на Коледа и Нова година може да бъде много различно, шарено и невероятно красиво. Всяко кътче си има своите традиции и обичаи за провеждането на празниците.

По традиция, в ТО на НАСГБ - Габрово, в края на всяко тримесечие се отбелязват и празнуват рождените дни на членовете, родени през изминалия период. Ето как на 21.12.2019 г. ТО - Габрово, в осигурено помещение от БЧК, уважихме рождениците и отпразнувахме Коледа и Нова година. Разбира се, че подготовката за толкова очакваното събитие започна може би месец преди това. На рождениците бяха поднесени приветствия, пожелания за здраве и скромни подаръци. Сред поканените гости имаше представители на местната власт, които поднесоха поздравления и пожелания към всички в залата.

Може би се досещате, че няма българско тържество без музика и танци. Преди да се разиграе коледната и новогодишна томбола, се извиха няколко кръшни хора. За наша радост, не липсваха и доброжелатели, които ни осигуриха баници с късмети, руло и огромна торта, а подаръците за томболата бяха дарение от фирма за козметични продукти.

За съжаление, все още ТО - Габрово няма помещение, в което да осъществява организационната си дейност, но това не е пречка за организиране на мероприятия в празнични и делнични дни. За изминалата година членовете на организацията ни се удвоиха и вече са 27 сляпо-глухи с различна степен на слухова и зрителна загуба. Хубавото в случая е, че споделяме заедно радост и тревоги по братски.

Честита Нова 2020 година! Дано я изпратим в наше помещение, с утроени организационни мероприятия и събития, обогатяващи ежедневието ни!

Маринка Илиева

Нагоре
Към Съдържанието на броя

 
Хостингът и домейнът са предоставени с любезното съдейстие на Superhosting.bg