Звук и светлина - орган на Националната асоциация на сляпо-глухите в България
Търсене   
Начало
Екип
Броеве за 2020 г.
Архив
Кулинарни рецепти
Козметика
Контакт с нас
линк към сайта на НАСГБ

 

 

 

 

 

 

Приоритети

 
 

ОБРЪЩЕНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАСГБ ПО СЛУЧАЙ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ

Уважаеми читатели на списание "Звук и светлина",

Записваме в историята на НАСГБ още една година, изпълнена с предизвикателства, но и с гордост, че заедно се справяме с трудностите. Обогатени с поуките и опита, който трупаме, ще посрещнем Новата 2020 година с увереност, че ще изкачим поредното стъпало към всеобщия успех.

В очакване сме на най-светлите и обичани празници - Коледа и Нова година. Нека ги посрещнем с усмивки, радост и топлина в сърцата. В тези празнични дни, когато на прага е Новата година, всички ние си правим равносметка на отиващата си година - за успехите и пораженията, за радостта и тъгата. Радваме се на всичко хубаво, което ни се е случило, вземаме поука от грешките си.

В навечерието на Рождество Христово, нека отворим сърцата и домовете си за доброто и надеждата! Нека светлината на святата Коледна нощ озарява пътя ни напред!

Коледа е едно послание към нас хората, което ни напомня, че трябва да създаваме добро, да правим добро, за да се чувстваме удовлетворени и спокойни от самите нас. Всички искаме светът да е различен, копнеем за вълшебства, за чудеса, дори и вече да не сме деца.

Измина една нелека година. Но мисля, че колкото и да е трудно, ние успяваме да се борим с несправедливостта, за да намерим истината.

Скъпи колеги и читатели на списание "Звук и светлина",

В навечерието на Новата година приемете моите сърдечни пожелания за много здраве, любов и благоденствие.

Нека Новата година да влезе във Вашите домове с много късмет, лично и семейно щастие, мир и любов, а в Коледната свята нощ всички да отворим сърцата си за доброта и разбирателство, благосклонност и човещина, обич и оптимизъм!

Благодаря на всички, които ни давате подкрепа, заедно да се преборим с предизвикателствата!

Да посрещнем щастливи и уверени в силите си настъпващата 2020 година!

Нека чудесата да оживеят в магията на празника!

Величка Драганова
Председател на НАСГБВ УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА НАСГБ

На 11.11.2019 г. от 17:20 ч. в гр. Пловдив, хотел "Интелкооп", ул."Константин Нунков" №13А, се проведе заседание на Управителния съвет (УС) на Национална асоциация на сляпо-глухите в България (НАСГБ).

На заседанието присъстваха:

1. Величка Драганова - председател на УС.

2. Тодор Радев - член на УС.

3. Ваньо Биячев - член на УС.

4. Владимир Маринов - член на УС.

С члена на УС - Стойко Карамфилов бе направен опит за участие с двустранна телефонна връзка съгласно чл.25, ал.3 от Устава на НАСГБ, която по технически причини не се осъществи.

На заседанието присъстваха също: Анелия Джигнарова - председател на Контролния съвет (КС) на НАСГБ, Цветана Гребчева - счетоводител на НАСГБ и Светлозар Парапанов – води протокола и чете докладните.

Отчетът за дейността на НАСГБ представи свършеното за периода от 8 май 2019 г. до 11 ноември 2019 г. Бяха обхванати всички дейности с детайлно обяснение за всяка от тях. В основата на доклада е акцентът по ремонта на сградата на ул."Преспа" №6 и завършването му. Санирането на сградата също беше в центъра на обсъжданията, тъй като е налице недостиг на средства за това. Все пак УС на НАСГБ разчита на доброжелатели, както и на подадена ръка от структурите по места. С малки изключения, всички териториални председатели в знак на благородство и съпричастност, дариха лични средства за ремонта и саниране на сградата. Ще си позволя да се възползвам от възможността, тук в сп. Звук и светлина", да изкажа искрената си благодарност към всички, които показват и доказват солидарност към НАСГБ. Благодаря Ви от сърце!

Докладът по финансовата част беше представен от счетоводителя на НАСГБ - г-жа Гребчева, която очерта финансовата картина за изминалия и текущ период.

Като цяло, членовете на УС, както и председателят на КС, дадоха добра оценка за свършеното, като пожелаха работата да продължи със същото темпо до края на изпълнението на проекта и счетоводителят все така да организира и следи счетоводната отчетност.

В докладната по точката от дневния ред - "Утвърждаване на членове на НАСГБ", бяха предоставени документите на 8 кандидати за членство в НАСГБ, със становища от съответните териториални управителни съвети (ТУС), които бяха утвърдени, както следва:

1. От ТО - Бургас - 3 утвърдени кандидати.

2. От ТО - Пловдив - 2 утвърдени кандидати.

3. От ТО - Стамболийски - 1 утвърден кандидат.

4. От ТО - Сливен - 1 утвърден кандидат.

5. От ТО - Габрово - 1 утвърден кандидат.

УС в настоящето си заседание разгледа заявления за помощни технически средства (ПТС), съгласно Наредба за осигуряване на ПТС, влязла в сила от 01.01.2019 г. Всички заявления бяха одобрени и ПТС ще бъдат предоставени на заявилите ги членове. С това заседанието на УС завърши и то беше закрито.

Величка Драганова
Председател на НАСГБ

Нагоре
Към Съдържанието на броя

 
Хостингът и домейнът са предоставени с любезното съдейстие на Superhosting.bg