Звук и светлина - орган на Националната асоциация на сляпо-глухите в България
Търсене   
Начало
Екип
Броеве за 2019 г.
Архив
Кулинарни рецепти
Козметика
Абонамент
Контакт с нас
линк към сайта на НАСГБ

 

 

  От първо лице
 

НАПРЕД КЪМ ПРОМЯНАТА

Тази година се състояха отчетно-изборни събрания на всички териториални структури в България към НАСГБ, чийто председател е г-жа Величка Драганова. Тук е момента всички да изкажем благодарността си към г-жа Драганова, че всяка една териториална организация бе удостоена с нейното присъствие и внимание. Не много отдавна г-жа Драганова нарече тези избори: "Да вървим към промяната".

Поздравявам всички членове на структурните подразделения на НАСГБ, които осъзнаха, че тази промяна трябва да се осъществи и се пребориха със скрупулите, моралната корупция и направиха крачка напред.

Всички знаем, че повечето от членовете на НАСГБ са в напреднала възраст. Въпреки това НАСГБ е една от най-активните и с най-разнообразен социален живот от всички организации на хора с увреждания в България. Ето затова мисля, че е приоритет на организацията да привлече млади, активни и работещи хора със сляпо-глухота. Това не е невъзможно, но за съжаление младите хора не желаят да бъдат ръководени от вече изтощени и уморени от годините си ръководители. Тук нямам нищо конкретно и лично. Прави чест човек да може да прецени възможностите си и това, че е изчерпан, за да се оттегли с достойнство от поста си. Не е достойно да се прикриваме под меката покривка на безразличието и страха. Считам че всеки свободно трябва да устоява позицията си и не бива да се страхува. Не е коректно да се премълчават грешките на ръководителите, защото това не е здравословно за организацията, като цяло. Лечител на закоравели порочни практики е критиката, стига тя да е градивна и полезна за членуващите.

Пожелавам на новоизбраните председатели на териториалните организации към НАСГБ наистина да съживят дейността на организацията. Да имат възможност и сили да осъществят тази така нужна за всички промяна. Успех!

Йорданка Дроснева

Нагоре
Към Съдържанието на броя

Хостингът и домейнът са предоставени с любезното съдейстие на Superhosting.bg